Kultúra

2017.02.07. 18:44

A biztonságos internet napján díjazták a kodályos gyerekek fotóját

A tatabányai diákok munkája harmadik helyezést ért el.

kemma.hu

Az internet korunk egyik nagy és hasznos találmánya, amely szinte mindenkinek megkönnyíti, szórakoztatóbbá és hatékonyabbá teszi az életét. A biztonságos internet napjának (Safer Internet Day - SID) hazai konzorciumvezetője, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fogtak össze a világháló biztonságosabb használatáért.

A rendezvényen a szakemberek felhívták a figyelmet az internet előnyeire és lehetséges veszélyeire is, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra, ugyanakkor tájékoztatták a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat és döntéshozókat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről.

Az esemény kapcsán fotó- és plakátpályázatot írtak ki, melynek célja az volt, hogy ráébressze a fiatalokat az internet helyes használatára. 60 plakát és 14 fénykép érkezett be, a kodályos tanulók az általános iskolás korosztályban a harmadik helyet szerezték meg munkájukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!