Közélet

2017.02.06. 14:05

Gondokat okozott a belvíz

Esztergomban és Piliscsabán is a hatóságok segítségére volt szükség

kemma.hu

A hétvége folyamán három helységben is a tűzoltók gyors fellépése kellett ahhoz, hogy a hirtelen olvadás következtében megnövekedett vízmennyiség ne okozzon komoly károkat.

Az esztergomi Árok utcában több házat veszélyeztetett a medréből kilépő patak vize, a polgármester és a közbiztonsági referens homokból munkagép segítségével ideiglenes gátat építettetett, ami megakadályozta, hogy a patak elérje az ingatlanokat.

Később Piliscsabán volt szükség a szivattyúkra, tájékoztatott a katasztrófavédelem. Mindkét esetben az esztergomi hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók hárították el a problémát. A bajnai lánglovagoknak is akadt feladatuk, őket egy nagysápi családi házhoz riasztották.

A bajnai hivatásos tűzoltókat Nagysápra, a Széchenyi utcába riasztották, ahol szintén egy családi házat veszélyeztetett a nagy mennyiségű, úgynevezett olvadék víz. A polgármesterének segítségével egy munkagéppel átvágták az utat, illetve ideiglenes gátat építettek, amit homokzsákokkal is megerősítettek, majd a patakba terelték a vizet. Az egység szivattyú segítségével távolította el az udvaron felgyülemlett olvadékvizet.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

 

kemma.hu -->

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!