Sport

2017.01.21. 07:52

Kézi-vb: a dánokkal játszunk a nyolcaddöntőben

Péntek este a magyar válogatott kikapott a fehéroroszoktól. Juhász Ádám csalódottságának adott hangot a meccs után, de már a harci szellem is munkál benne. A szövetségi kapitány szerint a tatabányai játékos volt a találkozó legjobbja.

MTI

Fehéroroszország-Magyarország 27-25 (15-13)

Rouen, 3800 néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)

lövések/gólok: 46/27 (59%), illetve 51/25 (49%)

gólok hétméteresből: 10/9, illetve 5/3

kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

Magyarország: Mikler - Zubai, Jamali 1, Császár 7, Ligetvári 1, Schuch, Juhász 7. Cserék: Fazekas (kapus), Balogh Zs. 2, Harsányi 1, Bánhidi 2, Lékai 1, Ancsin 1, Bodó 2, Gulyás

Juhász Ádám, a magyar férfi kézilabda-válogatott szélsője szerint az összkép azt mutatta, hogy jobbak voltak a fehéroroszok, akik pénteken 27-25-re megnyerték a két csapat csoportmérkőzését a franciaországi világbajnokságon. Ez volt a nyolcadik mérkőzésük egymás ellen, és az első fehérorosz siker, ugyanis az előző hét alkalommal mindig a magyarok nyertek.

- Csalódott vagyok, mert szerettünk volna nyerni. Nem éreztem, hogy rosszul ment volna a védekezés, illetve a támadás, az összkép mégis azt mutatta, hogy jobbak voltak a fehéroroszok, akiknek a kapusa nagyon jól védett - nyilatkozta a lefújás után a Tatabánya játékosa, aki hét gólt dobott. A válogatott facebook-oldalán még hozzátette: azt is látnunk kell, hogy a dán és a svéd csapat között nincs túl nagy különbség játéktudásban. Fel kell emelnünk a fejünket, és küzdeni a legjobb nyolc közé kerülésért.

A magyaroknak a döntetlen is elég lett volna a Rouenban rendezett C csoport harmadik helyhez. Abban az esetben a 260 kilométerre fekvő Villeneuve-d''Ascq-ban a svédekkel találkoztak volna a nyolcaddöntőben. Mivel azonban kikaptak, negyedikek lettek, és a 760 kilométerre lévő Albertville-be kell utazniuk, ahol az olimpiai bajnok dánok várnak rájuk.

Zubai Szabolcs a vesztes találkozó után is igyekezett kiemelni a pozitívumot, és úgy fogalmazott, Juhász Ádám szenzációsan játszott. "Volt egy-két oda-vissza futás, amikor egyik csapat sem tudott gólt lőni, akkor kellett volna betalálnunk. Videón láttuk és értékeltük is őket, azt kaptuk, amit vártunk. Tudtuk, hogy küzdeni fognak, de mindenképpen nyerni akartunk. Több gyors támadásra volt szükségünk, és ezt meg is oldottuk" - mondta.

Xabaté szerint Juhász volt a meccs legjobbja

- Felkészültünk, de jól játszottak a fehéroroszok - értékelt Javier Sabaté szövetségi kapitány, aki szerint Juhász Ádám volt a mérkőzés legjobbja. - Túlságosan sok kiállítást kaptunk, ennél többet azonban nem szeretnék mondani a játékvezetőkről. Dánia ellen harcolni fogunk, nagyon nehéz ellenfél, az olimpiai bajnok vár ránk, de egy mérkőzésen minden lehetséges. Ha a harmadik helyen végeztünk volna és a svédekkel játszunk, akkor is óriási teljesítmény kellene a továbbjutáshoz.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől múlt pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikaptak, majd Chilét hétfőn 34-29-re, Szaúd-Arábiát szerdán 37-24-re legyőzték. Az olimpiai bajnok dánok elleni nyolcaddöntőt vasárnap Albertville-ben rendezik 16 órától.

lövések/gólok: 46/27 (59%), illetve 51/25 (49%)

gólok hétméteresből: 10/9, illetve 5/3

kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

Magyarország: Mikler - Zubai, Jamali 1, Császár 7, Ligetvári 1, Schuch, Juhász 7. Cserék: Fazekas (kapus), Balogh Zs. 2, Harsányi 1, Bánhidi 2, Lékai 1, Ancsin 1, Bodó 2, Gulyás

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!