Közélet

2016.12.28. 08:35

Május 1. úti gödör: tervezői tendert ír ki a Közút

A források miatt meg-megsüllyedő tatai útszakaszba karácsonyfát állítottak a minap, ennek kapcsán kérdeztük a Magyar Közutat: meddig kell még kerülgetniük a gödröt az autósoknak?

Sz. A.

A gödörbe állított karácsonyfával azt szerették volna elérni, hogy az illetékesek felfigyeljenek a problémára, így mi is megkerestük a Magyar Közút sajtóosztályát, hogy megtudjuk, mire számíthatnak az autósok.

Kósa Veronika kommunikációs főmunkatárs a kemma.hu-nak elmondta: a burkolat alól feltörő forrás kezelése nem tartozik társaságuk feladatkörébe, azonban a közvetlen balesetveszély megszüntetésére a feltört forrás vizét megoldásként a vízelvezető csatornarendszerbe vezették vissza, a burkolatot ideiglenesen helyreállították, a süllyedést az elmúlt években többször javították.

- A megoldást a burkolat alatt feltörő források kezelése és a feltárt terület, valamint az útburkolat újjáépítése jelenti. Ennek kapcsán egyeztető megbeszélést tartottunk Tata polgármesterével, valamint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet képviselőivel. Az útszakasz javítására, helyreállítására és a forrás kezelésére 2017. január elején tervezői tendert ír ki társaságunk. A kivitelezést a tervek elkészülte után társaságunk mielőbb megkezdi, hogy a balesetveszélyt véglegesen megszüntethessük. A végleges helyreállításig a közlekedők megértését, türelmét kérjük - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!