Közélet

2016.11.30. 16:28

Tatai testületi: helyiek által igényelhető hitelről és támogatásról is tárgyaltak

Első olvasatban tanácskoztak a tatai képviselők olyan többszázezres támogatásról és kamatmentes hitelről, amelyet kárenyhítésre igényelhetnének az itt élők. A helyi halfogyasztás mellett a sport támogatása is napirendre került.

kemma.hu

A képviselők több mint tizenöt napirendet fogadtak el, illetve előterjesztést vitattak meg szerdai ülésükön. Ezek sorában szerepelt a szociális ellátásokról és az egyes szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjak módosításáról szóló rendelet. A polgármester javaslatára, első olvasatként tárgyalták e témát a városatyák. Az előterjesztés alapján jövőre – kárenyhítési céllal – 250 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az itt élők az önkormányzattól, ha valamilyen elemi- vagy természeti katasztrófa, esetleg tűz teszt kárt az ingatlanjukban, vagyontárgyaikban. Emellett – a tervek szerint – további 450 ezer forint kamatmentes hitel is nyújtható a rászorulóknak, károsultaknak.

A gazdasági társaságokhoz kapcsolódó döntések sorából a Tatai Öreg-tó Halászati Kft.-re vonatkozó emelhető ki. A vállalkozás törzstőkéjét ugyanis 3 millió forintról nyolcra emelte a képviselő-testület. A városatyák állandó élőhal árusítást terveznek a városban. Emellett az is cél, hogy a tataiak tatai halat fogyasszanak. A tóból származó halakat fokozatosan szeretnék bevonni a közétkeztetésbe is. Az okszerű, ellenőrzött haltenyésztéssel megoldható a víz minőségének védelme, az Öreg-tó adta lehetőségek többcélú hasznosításának fejlesztése.

A testület tagjai határoztak arról is, hogy a Tatai Távhőszolgáltató Kft. és a Tata Energia Kft. közötti karbantartási szerződést megszüntetik. A képviselők támogatásukról biztosították a Kőkúti Sasok DSE pályázathoz köthető kérelmét, még pedig több mint 25,7 millió forintos önkormányzati önrész vállalásával. Így például megvalósulhat az oktatási intézmény és az átadás előtt álló sportcsarnok folyosóval történő összekötése vagy az iskolai tornaterem padozatának felújítása és a jégsátor aljzat burkolatának korszerűsítése.

További részletek a 24 Óra csütörtöki számában!

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!