Közélet

2016.11.15. 18:25

A közösség fontosságára is felhívták a figyelmet

Az ifjúságért összejönni, megbeszélni, elfogadni, meghallgatni és új ötletek megvalósításáért közösen tenni. Röviden ez volt a november 10-i oroszlányi találkozó lényege.

Zs. K.

<extrayAz Új Nemzedék Nonprofit Kft Tatabányai Irodája, a Nemzeti Művelődési Intézet KEM-i Irodája, A Vértes Agorája Agora Start Ifjúsági Iroda Oroszlány Város Önkormányzatának együttműködésével Ifjúságért Szakmai Turné címmel szakmai műhelytalálkozót szervezett november 10-én az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtárban.  A szakmai program célja volt, hogy a térségben szereplők jobban megismerhessék egymást, új lehetőségeket, jó példákat gyűjtsenek össze.

Rajnai Gábor alpolgármester bevezetőjében a közösség fontosságára és annak értékeire, teremtő szándékára hívta fel a résztvevők figyelmét. A sport és a művészetek mind alkalmasak arra, hogy a fiatalok tehetsége kibontakozhasson. A pedagógusok, szakemberek szándéka ebben, hogy minél több fiatal a társadalom értékes tagja lehessen.

A szakmai programot Cserteg István, Komárom-Esztergom megyei ifjúságszakmai koordinátor nyitotta meg. Az Új Nemzedék képviseletében Henczer Éva térvezető ismertette a tatabányai közösségi tér lehetőségeit, módszereit. Ezt követően Makovi Ágnes, az Eurodesk régiós koordinátoraként beszélt részletesen a fiatalok számára egyre fontosabb hazai és nemzetközi önkéntes lehetőségekről, az Erasmus Plusz tartalmáról elérhetőségeiről. 

A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai szolgáltatásai és a fiatalokat érintő közösségi jó példák bemutatása kerültek a fókuszba Lágler Péter, megyei módszertani referens előadásában. Ezt követően Csalai Judit és Henczer Éva közreműködésével két műhelymunkában dolgoztak a résztvevők az együttműködési lehetőségekről, jó gyakorlatokról beszélve. Az oroszlányi ifjúságszakmai találkozón pedagógusok, intézményi munkatársak, diákok és civil szervezetek vezető vettek részt.

Az Ifjúságért elnevezésű szakmai sorozat negyedik állomása rengeteg jó példát mutatott be és inspiratív volt a résztvevők számára. November 14-én, Kisbéren folytatódik a szakmai találkozó sorozat a Wass Albert Művelődési Központban 16 órai kezdettel.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!