Közélet

2016.11.11. 12:39

Ide feltétlenül el kell mennie minden leendő középiskolásnak!

Tegnap reggel elkezdődött az idei évi pályaválasztási kiállítás a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Az általános iskolásokat három napig várják megyénk középfokú tanintézményei, amelyek bemutatókkal, szemléltető eszközökkel „reklámozzák” képzéseiket a továbbtanulás előtt álló diákoknak.

Zsíros Krisztina

Csaknem 60 kiállító várja három napon keresztül az általános iskolásokat a tatabányai sportcsarnokban. A megnyitón Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, illetve Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke köszöntötte a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, majd a középiskolások a színpadon kulturális műsorral sorra mutatkoztak be. A kiállító megyei középiskolák pályaorientációs tanácsadással, szakma-szimulátor bemutatókkal várják a diákokat szombatig. A pályaválasztási kiállítás részeként a három nap alatt a munkáltatókkal is megismerkedhettek a fiatalok.

– Sok mindennel készültünk a diákoknak, hogy egy kicsit élvezetesebb legyen ez a kiállítás, kipróbálhatnak például virtuális számítógép-szerelést, illetve kipróbálhatják az újraélesztést, megmutathatják az úgynevezett a gyorsírási képességüket – mondta Vargáné Vojnár Katalin, a Mikes Kelemen-középiskola intézményvezetője. Náluk például a szociális gondozó és ápoló szak, a fiúk körében pedig a számítógépszerelő-karbantartó és a rendszerüzemeltető szak is nagyon népszerű.

– A mi legnagyobb erősségünk a gépészeti terület, ahol kifejezetten színvonalas a tanműhelyünk. Diákjaink az országos Szakma Sztár versenyen a döntőben szoktak végezni – mondta Körösladányi László, az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakközépiskola igazgatóhelyettese. A szakképző intézmények mellett természetesen a felsőoktatásra felkészítő gimnáziumok is várják az általános iskolásokat a három nap alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!