Közélet

2016.11.09. 18:32

Ez történt mostanában Táncsics Mihály szülőfalujában

Ácsteszérre többnyire március 15-én érkezik sok vendég, amikor az 1848-as forradalomra emlékezünk. Az előttünk álló hétvégén ugyancsak bőven jönnek olyanok, akik nem élnek itt életvitelszerűen, mert vasárnap lesz a búcsú, amit a település védőszentjének, Szent Mártonnak a névünnepéhez kötődően tartanak.

P. P.

Azt viszont Lunk György polgármestertől tudtuk meg, hogy a hétköznapok – mint mindig – mostanában is érdemi munkával telnek. A közélet irányítói az elmúlt hónapokban is öt pályázatot adtak be különböző állami szervekhez, hogy így is segítsék a település fejlődését, de nem jártak mindig sikerrel. Pontosabban csak részeredményeket értek el, mert mindegyik pályázatukat jónak minősítették, valamennyit „befogadták”, de csak kettőre kaptak pénzt.

Kétmilliót a közmunkaprogramhoz, 6,6 milliót pedig az óvoda mellett működő községi konyha felújítására, sütő-főző berendezéseinek a cseréjére. Örülnének annak, ha hamarosan értesítenék őket arról, hogy megkapják a községháza átépítéséhez az 50, a játszótér kialakításához szükséges 10 milliót, és a futópálya, meg a sporteszközök beszerzéséhez nélkülözhetetlen forintokat. Ezekre viszont még várniuk kell.

Címkék#Ácsteszér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!