Sport

2016.10.25. 14:20

FC Tatabánya: az önkormányzat berágott a többségi tulajra, új megoldáson dolgoznak

Megrendült a tatabányai önkormányzat bizalma az AGS Sport 23-ban. A nyári találkozó után például nem tudják, hogy az MLSZ és a város pénzén kívül tettek-e pénzt a fociklubba. És akkor hol vannak még a büntetések, tartozások!

kemma.hu

 Továbbra sem javult a Tatabánya FC körül kialakult helyzet, annak ellenére sem, hogy Schmidt Csaba polgármester augusztusban egyeztetett a többségi tulajdonos, olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft.-vel – áll a kisebbségi tulajdonos önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében. A dokumentum szerint a befektetőtől Tatabánya jelentős szerepvállalást várt el, ehelyett azonban „csupán negatív hírek érkeztek: távozó edző, bérüket követelő játékosok, MLSZ-büntetések és igazolási tilalom”.

A közlemény kitér rá: az önkormányzat teljesítette a kötelezettségeit, ellentétben a Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel. A városháza szerint az olasz tulajdonos a nyári megbeszélésen vállalta, hogy ha az önkormányzat havonta rendszeresen átutalja a támogatást, akkor szeptembertől ő is újra teljesíti kötelezettségeit a játékosok felé.

Azóta az önkormányzathoz nem jutott el olyan információ, amellyel meg tudott volna bizonyosodni afelől, hogy a többségi tulajdonos pénzt fektetett volna a klubba, csupán a város és az MLSZ támogatásából működteti a csapatot, ez azonban nem elég a tartozások rendezésére.

Jogos és érthető, hogy a hitegetések és a végül be nem tartott ígéretek miatt az önkormányzat bizalma megrendült a tulajdonostársban, így már dolgozik azon, hogyan tudná teljesen új alapokra helyezni és újra felépíteni a városi labdarúgást - írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!