Kultúra

2016.10.09. 17:05

Babakiállítás nyílt Kisbéren – felnőtteknek is

Hangulatában különösen kedves kiállítás látható még október 15-ig a kisbéri művelődési házban, ami a Bakonyszombathely és Ácsteszér között található Feketevíz-pusztán élő Pintér Viktóriának köszönhető.

Palásti

A Székesfehérváron felnőtt hölgy – gyermeke születése után – először csak játékállatokat varrt, s miután fia megnőtt, átállt a babák készítésére. Mint megtudtuk tőle, ennek magyarázata saját gyerekkorában rejlik, mivel sokat utazó nagymamájától mindig kapott egy olyan babát, amelyik az adott országra volt jellemző. Jellemző viszont az is, ahogy ő alkot. Senkiéhez nem hasonlítható a stílusa, igyekszik minden figuráját egyedivé tenni. Nem csak a ruhaanyagok kiválasztásával és a fazonok kialakításával, hanem a kiegészítőkkel is. Ez utóbbiak között pici öntözőkannát, söprűt, szívecskét, madárkákat, bögréket, virágokat, kosárkákat egyaránt láthatunk, melyek kivétel nélkül érdekesebbé és értékesebbé teszik a végeredményt.

Akad azért két kivétel. Az egyik egy régi műanyag baba, aminek csodálatosan hímzett ruhája szintén Viktória sokoldalúságát igazolja, valamint az a bagoly, amit tobozokból és egyéb terményekből készített. Ezeket is érdemes alaposan szemügyre venni.

Címkék#kisbér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!