Közélet

2016.09.20. 07:31

Európai Mobilitási Hét: most nem kell a négy kerék

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét, amelyhez idén is megyénk több települése csatlakozott, különböző kerékpáros és mozgással kapcsolatos programokkal várnak mindenkit a csütörtöki Autómentes Napra is.

Zs. K.

Tatabányán csütörtökön érdemes lesz otthon hagyni az autót iskolába vagy munkába menet és nyeregbe pattanni, hiszen reggel fél hat és hat óra között a Búzavirág utca elején, a Tatabányai Ipari Park bejáratánál, illetve hat és nyolc óra között az Árpád téren, a Megyeháza parkolónál a kerékpárúton reggelivel honorálják majd a bringázást.

Tatán csütörtökön délelőtt az autósok elől lezárják a buszpályaudvar és a TAC pálya közötti területet és a szervezők minden érdeklődőt ügyességi versenyekkel, bemutatókkal, a legkisebbeket ugrálóvárral és trambulinnal várnak. A gyerekek kipróbálhatják a képességfejlesztő játékokat (ördöglakat, zsonglőrködés), illetve Minden, ami foci címmel ügyességi labdajátékokban is részt vehetnek. Mindenkinek érdemes valamilyen gurulós eszközzel érkeznie, görkorcsolyával, rollerrel, vagy kerékpárral. A lényeg, hogy minél többen hagyják otthon az autójukat ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!