Kék hírek, bulvár

2016.09.10. 09:14

Tegnap óta ég a hulladék egy oroszlányi szeméttelepen

Több mint 12 órája ég az összegyűjtött kommunális hulladék Oroszlányban, a Vértesi Erőműhöz tartozó szeméttelepen. Az oroszlányi, a tatabányai és a nyergesújfalui katasztrófavédők is kivonultak a helyszínre, az oltás várhatóan jó ideig el fog húzódni.

kemma.hu/oroszlanyimedia.hu

Az oroszlanyimedia.hu információi szerint nem működik a tűzivízhálózat, ezért vízszállítóval hordják a vizet a Vértesi Erőmű Bokodi úti telephelyén füstölő-lángoló feldolgozott hulladék oltására.

A tüzet egy oroszlányi és két tatabányai fecskendőautó oltja, vízszállító segítségével. Egy helyi vállalkozó munkagépe is besegít, kihordja a csarnok elé az anyagot, ahol lelocsolják. A városban több helyen is érezhető a füst szaga.

Összesen 20 tűzoltó dolgozik a helyszínen. A riasztási fokozatot időközben megemelték kettesre (a skála ötös, de a 2-es tüzek is ritkák). Veszélyes anyag nincs a levegőben - tájékoztatta az OVTV-t Káli Sándor tűzoltó alezredes a megyei katasztrófavédelemtől.

A oroszlanyimedia.hu cikkében emlékeztet: az épületben a bérlő Green Energy Hungary Kft. halmozott fel közel négyezer tonna ilyen tüzelőanyagot, és az kiömlött a csarnok falain kívülre. A riport nyomán ezt később visszalapátolták a csarnok belsejébe. A júniusban nyilvánosságra hozott hatósági vizsgálatokból az derült ki, hogy nem történt semmilyen szabálytalanság a tárolás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!