Kék hírek, bulvár

2016.09.06. 08:10

Csótányok közt nevelték a gyerekeket..már ha ez nevelés

Heti egy fürdés, kevéske étel, vízzel higított almalé a kisbabának, ráncigálás, csótányok- ilyen körülmények között nevelte két gyereket a tatabányai pár Most a bíróság dönthet sorsukról, legfeljebb öt évet kaphatnak.

kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a párral szemben, akik a gyermekekkel ridegen bántak, számukra a megfelelő ételt nem biztosították, a gyermekek, valamint a lakás higiéniáját súlyosan elhanyagolták. A Büntető Törvénykönyv alapján 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntehteőek, sorsukról a Tatabányai  Járásbíróság dönt.

Az élettársak Tatabányán laktak az egyszobás lakásban, ahol együtt nevelték közös kislányukat, illetve a nőnek egy másik kapcsolatából származó kisfiát. A lakásban mindig kosz, rendetlenség volt, ami miatt a csótányok is megtelepedtek.

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, előfordult, hogy a gyermekorvoshoz ittasan, alkoholszagúan vitte a gyerekeket. Az élettársak a gyermekeket csak hetente egy alkalommal fürdették, és többször előfordult, hogy az 5 hónapos kisfiúnak nem vettek tápszert, őt vízzel hígított almalével itatták.

A pár egymással sokat veszekedett, a gyermekekkel türelmetlenül bántak, ordibáltak, csúnyán beszéltek, a kislánynak több alkalommal a fejére ütöttek, ráncigálták.

Az anya ridegen beszélt, illetve bánt mindkét gyermekkel, nem ölelte meg, nem szeretgette őket, tehernek érezte a
gondozásukat, sőt puszta létüket is. A gyerekeket az illetékes kormányhivatal a családból kiemelte, és védelembe vette.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!