Sport

2016.08.17. 11:27

Bányász-ügy: az önkormányzatra és a polgármesterre mutogat a cégvezetés

A Tatabánya FC körül áll a bál. Az önkormányzat közleményére a többségi tulajdonos is írásban reagált. Az AGS Sport 23. Kft. meglebegtette, hogy visszaadná a klubot.

Várvizi Tamás

A Tatabánya FC-ben kisebbségi tulajdonos városi önkormányzat közleményt adott ki, mely a klub anyagi helyzetét boncolgatta, egyúttal a többségi tulajdonos, az olasz kézben lévő AGS Sport 23 Kft. eddigi tevékenységét kritizálta. A cég vezetője lapunknak közleményben reagált minderre, a város önkormányzatának felelősségét firtatva és a polgármester közönyét emlegetve. 

A városvezetés által kiadott kommüniké egyebek mellett kitért rá, hogy „a Massimiliano Caroletti vezette cég tavaly szeptemberben azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszíroznák a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További célként fogalmazták meg hosszú távon az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlás-bázis működtetését a város biztosítja.”

 Az önkormányzat szerint ők teljesítették az összes vállalásukat, bár ezzel az AGS Sport 23. úgy fest, nem ért egyet. A városháza észrevételeire nem más, mint Massimiliano Caroletti reagált, ugyancsak írásban. A cégvezető közleménye szerint a város sosem képviseltette magát a klub ülésein, mi több, „részvétel nélkül akartak tevékenykedni. Az AGS részletfizetési lehetőséget kapott a NAV-tól a tartozások kiegyenlítésére, az önkormányzat fizetési garanciájával, de a város nem fizetett. Amikor az AGS belépett az egyesületbe, annak tartozása 68 millió forint volt. Az AGS december 31-ig 57, majd később 70 millió forintot invesztált a klubba."

Caroletti arról is írt, hogy „a város minden módon akadályozta a klub életét, Schmidt Csaba polgármestert pedig „sokszor hívták a stadionba, ám ő egyszer sem jött el”. A közlemény szerint „a város garantálta a stadion felújítását, ám az nem kezdődött el, emellett voltak hónapok, amikor a város nem fizette ki a rájuk eső részt a játékosok felé”.

A kommüniké így zárul: „Kénytelenek leszünk visszaadni a klubot az önkormányzatnak, és új hitelezőt keresni a Tatabánya FC-nek. De az is elképzelhető, hogy a polgármestert mindez nem érdekli”.
A többségi és a kisebbségi tulajdonos (azaz a cég és a városvezetés) közötti viszony tehát szemmel láthatóan nem felhőtlen. Azt már csak mi tesszük hozzá: a kialakult helyzetnek persze maga a labdarúgóklub, a futballisták, és ami a legfájóbb: a szurkolók is kárát látják...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!