Közélet

2016.08.15. 10:02

Ilyen volt és ilyen lett a tatabányai szabadtéri színpad – van egy kis különbség!

Másodk éve működik régi helyén, új létesítményként a szabadtéri színpad a Május 1. parkban. Korban fél évszázad, szellemiségben jóval több választja el egymástól a két szabadtéri színpadot.

V. T.

Régen sokféle szervezeti formában működött, sokféle funkciót akartak betölteni az eredeti, erődszerű építménnyel, ám éppen az építészeti megoldások  okán adódó hátrányok miatt egyre kevesebb programot találtak a masszív falak közé. A működtetés is idővel kudarcba fulladt. Az erődszerű stílusban, szocreál domborművekkel ékesített létesítmény akkor épült, amikor ez a stíl volt az uralkodó.

Az óvárosi létesítmény aztán hosszú éveken át félig lebontva csúfította a város legszebb parkját: amikor mód nyílott rá két éve, a város nagyvonalú tervezéssel átépíttette az egész parkot, rendezte a környezetet és a posztmodern stílus irányába mozdult el az új, korszerű szabadtéri színpad kialakításával.  Formailag egyben sejtetni engedi azt az új irányt, amelyet a jövőben érdemes lesz követni egy átfogóan modern város kialakításában: igazi főtérrel, tágas és szép városközponttal, amire a tervek már meg is születtek (Megyeháza tér). Tartalmilag azzal, hogy közösségi teret varázsoltak a Május 1. parkból, remek zenei programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!