Közélet

2016.08.07. 14:10

Anyu, vegyél nekem pokémonos tolltartót!

Kevesebb, mint egy hónap van az iskolakezdésig, azonban a szülők már útjukra indultak feltérképezni a tanszereket. Az akciók még csak most jönnek, és az eladók szerint augusztus közepén várható csak az igazi roham.

Wágner Zsanett

– Már vásárolnak az iskolakezdéshez – mondja Pein Mariann, a Papír Plusz írószerbolt vezetője. Ennek hitelt ad a több éves szakmai múlttal rendelkező cég tapasztalata. Tatabányán már több mint egy évvel ezelőtt nyitott az üzlet. Mariann azt mondja, a közeli városban, Oroszlányban is van egy kisebb papír-írószer üzletük; de a megyeszékhelyen is igyekeztek olyan üzletet kialakítani, ami nem pusztán a hagyományos feltételeit teremti meg a papír-írószer világának. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy egyfajta pluszt hoztak a tatabányai üzletek világába.

Visszatérve az iskolakezdésre: a szülők többsége kivár. Az eladók szerint az igazi nagy roham csak augusztus közepén várható.

Egyre több munkaadó biztosítja dolgozói számára az iskolakezdési támogatást, az ezzel kapcsolatos utalványokat tankönyvre, taneszközre illetve ruházatra lehet felhasználni. Ez lehetséges a Papír Pluszban is. Mindkét szülő kaphat iskolakezdési támogatást, még abban az esetben is, ha ugyanazon munkáltatónál dolgoznak. Feltétel továbbá az is, hogy a szülő családi pótlékra legyen jogosult. Az utalvány felhasználható a tanév első napját megelőző hatvanadik naptól ugyanazon év utolsó napjáig.
Tény, a felsőbb évfolyamokba járók szülei már rutinos iskolakezdőnek számítanak, ráadásul nem is feltétlenül kell minden szeptember előtt mindenből újat venni. Ezzel szemben az elsősöknél viszont a tanszerek beszerzése megterhelheti a családi költségvetést. Náluk döntő szempont az is, hogy kedvet kapjanak az iskolához. Éppen ezért, a szülők többsége mindent megvesz a gyermeknek azért, hogy meghozza kedvüket az első igazi tanítási naphoz.

Akik előrelátóak voltak, azok eleve terveztek az iskolakezdéssel, és legalább 20-40 ezer forintot elkülönítettek erre a célra.

Az idei év slágerterméke a lányoknál továbbra is a rózsaszínű tanszerek. Nagy divatba jött a Minnie egér és a hagyományos cicás-kutyás kellékeket is változatlanul veszik a szülők. A topmodelles mintájú tanszereket is elég sokan keresik. A fiúknál a pókember, a Star Wars és a focis minták mennek. A Papír Pluszban megtalálhatóak a fent említett termékek, mindemellett az Ars Una széles választékkel várja a leendő vásárlókat. Kapható Barcelona és Real Madrid focis iskolatáska, emellett a Nike, a Puma valamint a Heavy Tools márkák között is lehet válogatni. Az iskolaszerek között megtalálható Faber-Castell, Herlitz, Ico, Stabilo és a Pilot, az 1918-ban született japán márka.

– Számunkra kiemelten fontos, hogy csak olyan minőségi, tartós, megbízható termékeket ajánljunk ügyfeleinek. Fontos azonban, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük az iskolaszereket, tehát a minőségi, de kedvezőbb áras kategória is egyaránt megtalálható az üzletünkben – foglalja össze Pein Mariann, aki az iskolakezdési akciókról is beszélt. Minden elköltött 10 ezer forint felett bizonyos kedvezményt kap a vásárló. Van lehetőség hűségkártya használatára is, ami a törzsvásárlóknak kínál jelentős akciókat.

A vállalkozói rétegnek számlatömbök, nyomtatványok, szállítólevelek valamint irodai felszerelések széles garmadája kapható. Egy-egy megrendelésnél pedig további kedvezmények vehetőek igénybe. Az üzletben nagy hangsúlyt kapnak a kreatív ajándékok, illetve a cégek számára is nagyon kedvező ajánlatok kaphatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!