Sport

2016.07.16. 10:28

Réczi Bianka ötödik lett a bukaresti junior Eb-n

Réczi Bianka az ötödik helyen végzett a bukaresti junior birkózó Európa-bajnokságon. A Tatabányai Sport Club 44 kilogrammos súlycsoportban versenyző birkózója már a korábbi válogató-versenyeken kivívta a kvalifikációt a kontinensviadalra.

Vá. T.

A TSC-s reménység háromhetes edzőtábor után vágott neki az Eb-nek. Az első fordulóban rögtön a nyolcas táblán találta magát és az ezt követő mérkőzésen egy korábbi Európa-bajnoki harmadik helyezett norvég lány ellen sikerült 4:2-es vezetés után tussal győznie. Ezután már a döntőbe jutásért küzdött fehérorosz ellenfelével, aki erősebb és tapasztaltabb volt nála - korábban világbajnoki ezüstérmet is szerzett - és jobbnak bizonyult Biankánál.

A tatabányai sportoló számára még volt lehetősége a bronzérem megszerzésére, de a dobogót eldöntő csatában lengyel ellenfele ellen szoros és fájó vereséget szenvedett, 4:3 arányban maradt alul. Réczi Bianka ezzel a pontot érő ötödik helyen végzett. Turák Pál és Katona Géza tanítványa a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének döntése értelmében indul az augusztus végi franciaországi világbajnokságon is.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!