Közélet

2016.07.08. 19:44

Családi napot rendeznek a tatabányai Kéki-tó partján

Családi napot szervez szombaton a Felsőgallai Horgász Egyesület és a Széchenyi István Művelődési Ház. A programokról Kovácsné Horváth Viktóriát, a kultúrház vezetőjét kérdeztük.

Zs. K.

<extra– Milyen programokkal készülnek?
– Már délelőtt várunk minden érdeklődőt a felsőgallai Kéki-tónál, ahol tíz órakor Turainé John Katalin alpolgármester köszöntőjével kezdődik a program. Körzetünk képviselőjének támogatásával egyébként megújult a tó körüli út. Botlik Lajos koordinálásával a gyerekek horgászversenye indul ezután, amelyre egyébként 14 éves korig díjtalanul lehet nevezni.

– Aki pedig nem szeret horgászni...
– Nos, ők sem fognak unatkozni, hiszen egész nap ügyességi versenyek és kézműves foglalkozások lesznek, emellett pedig Bajnok Gábor vezetésével felfedezhetik a környéket, jó kis túrán vehetnek részt. Ezen kívül a Felsőgallai MCE Amatőr Csillagász Klub tagjaival a távcsöveken keresztül napkitöréseket nézhetnek az érdeklődők. 11 órától Salamonné Helter Erika képzőművész vezet minket a tájképfestészet rejtelmeibe. Vendégeink között üdvözölhetjük majd a híres sportembert, tereprally motorversenyzőt, a 2017-es Dakar versenyzőjét, Horváth Lajost „Lallert”.

– A nap második felében mivel készülnek?
– Délután a Széchenyi Művelődési Házban és annak udvarán folytatódik a program, 16 órától bográcsozással, 17 órától pedig a Felsőgallai Borbarátok vendége Horváth Mihály hegybíró lesz. Mindenkit várunk a Kéki-tónál már délelőtt, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek és a felnőttek is jól fogják érezni magukat.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!