Közélet

2016.06.26. 08:49

Baráti Tűzoltóverseny Süttőn

Ismét a községi sporttelepen rendezte meg szombaton – immár huszadszor – a Baráti Tűzoltóverseny elnevezésű találkozóját a Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A csoport munkájában nagyon aktív szerepet vállal Zhoreláné Asztalos Erika titkár, Kerék István parancsnok és Guzmics Péter elnök.

F. K.

A szombat délutáni versenyre a felvidéki Perbetéről, Dunamocsról és Dunaradványról, a németországi Nettelbeckből, a Pest megyei Zsámbékról, a Tolna megyei Tamásiból, illetve természetesen megyénk több településéről érkeztek csapatok. A versenybizottság elnöke immár hagyományosan Hornyai Béla nyugalmazott tűzoltó alezredes, korábbi nyergesújfalui tűzoltóparancsnok volt. Vizes szerelést és staféta kínálta feladatokat kellett megoldani a csoportoknak. Az indulási sorrend sorsolására megérkezett a település polgármestere, Czermann János is.

A verseny kezdete előtt a lábatlani mazsorett-csoport lányai táncoltak. A gyerekeket a délutánra sátorvárossá alakult sporttelepen  színes program várta, a nagy melegben nagy népszerűségnek örvendett a habparti. Sok tapsot kapott a Ciril Táncstúdió csapata is.

A férfiak mezőnyében a vértestolnaiak nyertek a Tamásiból érkezetteket, illetve a császáriakat megelőzve. Az ifjúságiaknál így alakult a sorrend: Kecskéd, Vértestolna, Dunaradvány, Kesztölc, Dunamocs. A nők vetélkedését a vértessomlóiak nyerték.

Az eredményhirdetést követően zenés mulatság kezdődött a Ströcker Melody zenekar aktív közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!