Sport

2016.05.10. 11:20

Tatán készülnek az Eb-re a tornász lányok

Draskóczy Imre szövetségi kapitány kihirdette a magyar csapatot a női tornászok június 1-jén kezdődő berni Európa-bajnokságára. Jövő héttől Tatán készülnek a keret tagjai.

MTI

A magyar szövetség hétfői közleménye szerint Kovács Zsófia, Makra Noémi, Böczögő Dorina, Divéky Luca és Dévai Boglárka alkotja az ötfős együttest, a tartalékok Csányi Julianna és Székely Dóra lesznek.

Kovács Zsófia és Makra Noémi a riói tesztversenyen olimpiai kvótát érő helyen végzett - de a játékokon csak egyikük indulhat -, így alanyi jogon tagjai voltak az utazó keretnek, míg a másik három tornász a két válogatóversenyen mutatott teljesítménye alapján került az együttesbe. Draskóczy Imre hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy ki melyik szeren tudja segíteni a válogatottat.

A tornászokra a hétvégén világkupa vár: Várnában Böczögő Dorina mind a négy szeren, Dévai Boglárka ugráson és talajon, míg Csányi Julianna felemáskorláton és gerendán szerepel. Az Eb-csapat jövő hétfőtől a kontinensviadalig a tatai edzőtáborban készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!