Kék hírek, bulvár

2016.04.14. 14:14

Borzalmas körülmények között tartották gyerekeiket

A szülők négy gyereket neveltek, bár a nevelés szó nem igazán fedi a valóságot. Az apa a kicsik előtt kábítószerezett, az anya pedig nem törődött velük.

kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt a 30 éves nővel, és ugyanennyi idős élettársával szemben - közölte portálunkkal Reszl Ildikó megyei főügyész.

A pár élettársi kapcsolatából 4 gyermek született, akiket közösen neveltek az Esztergom-kertvárosi ingatlanban.

A férfi alkalmi munkából szerzett jövedelmét rendszeresen kábítószerre költötte, amelyet a kiskorúak előtt fogyasztott el, illetve emiatt sokszor agresszíven, trágárul, fenyegetően viselkedett. Az anya nem mosdatta a gyerekeket, nem főzött rájuk, rendszeresen piszkosak, és éhesek voltak a kicsik.

A párt nem érdekelte a gyerekek iskolai tanulmányai, hiányos felszereléssel engedték őket az iskolába, a házi feladatokat nem ellenőrizték, szülői értekezletre és fogadóórára nem jártak. Gyakran a legidősebb gyermekre bízták a kisebb testvérek felügyeletét, aki emiatt rengeteget hiányzott igazolatlanul az iskolából.

A szülők tavaly májusban egy teljes hónapra eltűntek a gyerekekkel, azonban a távollétüket sem az iskola, sem az óvoda felé nem jelezték. Ez idő alatt különböző városokban jártak, de nem gondoskodtak a sértettek részére váltóruháról, megfelelő táplálkozásról, a mosdatlan, éhes gyerekekkel hulladékvasat gyűjtöttek.

A pár elhanyagoló, szülői kötelezettségeiket súlyosan megszegő magatartásai következtében a gyermekek testi, érzelmi sérültséget szenvedtek.  Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!