Kultúra

2016.02.06. 08:33

Ma este Horányi Juli is fellép A Dalban

Az Esztergomhoz kötődő Horányi Juli is indult az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyén.

N.Zs.

A Dal szombat esténként élő show keretében látható a Duna és a Duna World csatornán, ahol hat héten keresztül méretik meg magukat az indulók. A nyertes képviseli majd Magyarországot a májusi stockholmi nemzetközi megmérettetésen.



– Ez a dal hirtelen pattant ki a fejemből – mondta a szám történetéről Horányi Juli. Épp a barátommal beszélgettem, amikor egyszer csak elindult ez a melódia a fejemben. Mondtam is neki, hogy most hagyjon – mesélte viccelődve. – Kirohantam az erkélyre és annyira készen kijött a fejemből a szerkezet, a verzék, a refrén, szinte egyben az egész dal, hogy gyorsan felénekeltem a telefonomra és elküldtem Harmath Szabolcs zeneszerző barátomnak. Neki is megtetszett és szinte egyből meghangszerelte. Elég hamar elkészültünk vele és egyszerűen beleszerettünk. Ebben tényleg sikerült megfogalmazni azt, amit gondolunk a világról. Ezt a számot éreztük annyira erősnek, hogy induljunk vele A Dalban.



Juli nem csak énekel, hanem dalokat is ír. Úgy gondolta, hogy A Dal tökéletes fórum lehet arra, hogy ezt meg is mutassa. Bizakodó a versennyel kapcsolatban, reméli, hogy az az üzenet, amit megfogalmazott a szövegben, az eljut az emberek szívéhez.

Szombaton lesz a műsor harmadik elődöntője, ahol Juli is színpadra lép a Come Along című számával, amelyre folyamatosan szavazhatnak A Dal során a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!