Közélet

2016.01.31. 08:23

Berki a NAV feketelistáján

Felkerült a NAV 10 millió forintnál nagyobb adótartozókat felsoroló listájára Berki Krisztián.

napi.hu

Tízmilliónál nagyobb adótartozása van a médiaceleb Berki Krisztiánnak, aki még a tatabányai, Komáromi úti, társasházi lakcímével szerepel a NAV-listán. A napi.hu emlékeztetett: Berki korábban az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójaként és saját cégeiben is a tatabányai lakcímével volt bejegyezve a cégadatokban, így vélhetően nem névazonosságról van szó, az adótartozó azonos a ma műsorvezetőként és realityszereplőként ismert személlyel.

Berki az elmúlt két évben a Blikk információi szerint mintegy százmillió forintot kapott a TV2-n és kábelcsatornáin futó műsorok vezetéséért és reality sorozatában való szereplésért. A tatabányai származású Berki korábban focikapus volt, ám egy sérülés miatt 25 éves korában abbahagyta a profi sportot. A neve akkor vált ismertté, amikor 2007-ben bekerült, és három évig tagja volt a fociklubot működtető FTC Zrt. igazgatóságának.

A Céginfo.hu adatai szerint a Berki Krisztián nevéhez köthető vállalkozások többsége csúfos véget értek. Kényszertörléssel vagy felszámolással megszűnt például a BKAG Sports Agency Kft., a vendéglátós BK Service Kft., az üzletviteli tanácsadó BK Management Group Kft. és a Slade Invest Gazdasági Tanácsadó Kft. Van olyan cég is, amely csak jóval Berki társaságból történő távozása után szűnt meg kényszertörléssel: a BK Imperium Ingatlanfejlesztő Kft. (új nevén Leo Cristiano Kft.) és a BZNT Kereskedelmi Kft.

Jelenleg végelszámolás alatt van - 2014 májusa óta - az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó BK Consultant Kft., amelyet 2013 márciusában alapított Berki Krisztián. Érdekesség, hogy ebben a vállalkozásban Berki tartózkodási címének már egy Egyesült Államokbeli, floridai cím van megadva. 

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!