Közélet

2015.12.17. 08:36

Óvodások saját készítésű ajándékokkal díszítették fel a hatalmas fenyőfát

Vonzó események széles választékával várják advent idején a komáromiakat a szőnyi Petőfi Művelődési Házba. A helyi Színes Óvoda kis lakói a Hősök terén díszítették fel az egyik hatalmas fenyőfát.

V.T.

Nyikus Anna, a művelődési ház vezetője elmondta: több éves szokás karácsony előtt, hogy a kézműves szerdán az ovisok saját készítésű díszekkel, szépen becsomagolt és színes szalagokkal átkötött „szaloncukrokkal” ékesítik fel a fenyőt – az óvó nénik segítségével. Az is a szertartás része, hogy a gyerkőcök körbeállják a fát, és énekelnek, táncolnak. Az ünnepváró műsor végén valamennyien almát és igazi szaloncukrot kaptak ajándékba.



A művelődési házban sok más program is idézi a karácsonyi hangulatot. Kedden az almásfüzitői Talpalatnyi Színház adta elő Móricz Zsigmond: Pillangó című írásának dramatizált változatát –kétszáz néző előtt. A jelentek között Nagy János zenei betétjei hangzottak el. Vasárnap a hagyományos falukarácsonyra várják a helybelieket: a Hősök terén, a most feldíszített karácsonyfánál a Duna Népdalkör ad ünnepi műsort, majd művelődési ház dísztermében a Bozsik iskola diákjai adják elő Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című mesejátékát, amellyel a szülőknek kedveskednek a szeretet ünnepe előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!