Közélet

2015.11.25. 12:18

Gyarapodtak az esőemberek

Kedden délután adták át az autizmus spektrumzavarral élőket gondozó, foglalkoztató HELP Nonprofit Kft. És az Esőemberekét Egyesület új tatai telephelyét és üzemrészét.

Sz.A.

Az Autista és Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának bővítése címmel beadott pályázatuk eredményeképpen az Ady Endre úti székhelyén házi sörfőző üzemrészt alakítottak ki. A 35 millió forintos beruházásnak hála a jelenlegi 40–45 ember mellé még 12 munkavállalót tudnak foglalkoztatni 4 órás (vagy 9-et 6 órás) munkarendben.



Az Esőemberekért Egyesület új telephelyet alakított ki a Somogyi Béla úton, így bővítve a jelenleg 11 fős rehabilitációs foglalkoztatási társadalmi vállalkozását, ráadásul a Tata Csemegéje termékcsaládot péksütemény, saláta-, és italkészítményekkel bővítik.

A 68 millió forintból megvalósított projekt 24 munkavállalónak fog napi 4 órás,  rehabilitációs munkát biztosítani. Ugyanitt kap majd helyet  az egyesület az Autizmus Spektrumzavar Szolgáltató és Tanácsadó szolgáltatása is.

Az Ady Endre úti projektzáró után a Somogyi Béla úton folytatódott a délután. Itt Michl József polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és az EMMI képviseletében Árvai Csaba méltatta a projekteket és az azokat végigvivőket.

Sz.A. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!