Kék hírek, bulvár

2015.11.11. 12:07

A tatabányai óvónő Johannesburgban találta meg húgát

Az RTL Klub stábja, Máté Kriszta, Kovalcsik Ildikó, alias Lilu és Hadas Kriszta hetek óta elveszett rokonok után jár: az először kedden este sugárzott Keresem a családom című, többrészes tévéműsor első vendége a tatabányai Ódorné Papp Edina volt.

V.T.

A hölgy hosszú évek után teljesen véletlenül bukkant féltestvére, a két évvel fiatalabb Bernadett nyomára.



Papp Bernadett apai ágon testvére Edinának: a tatabányai óvónő hét éves volt, amikor apja meghívta Balatonalmádiban lévő otthonába, ötéves húgához. Ez volt az első és utolsó találkozásuk. Közben Bernadett szép lánnyá serdült, és 1992-ben ő lett Magyarország szépe: ekkor ment ki Johannesburgba a világszépe versenyre, ahol megismerkedett jelenlegi férjével, egy dél-afrikai vállalkozóval. Néhány év múlva, 1995-ben ki is ment hozzá, összeházasodtak, azóta ott is élnek rendezvényszervezőként.

Az RTL Fókusz stábja 2009-ben filmet forgatott a ma is szép hölgyről, és Edina véletlenül látta a műsort, és megfordult a fejében, jó lenne ismét találkozni rég nem látott húgával. Amikor lehetett jelentkezni a Keresem a családom című műsorra, az elsők között volt. Beválogatták, augusztus 8-án a stábbal ki is ment Dél-Afrikába, ahonnét sok élménnyel tért haza.

Szombati napon indultak Frankfurton keresztül a 26 órás repülőútra, amikor már maga a gép, az Aurbus A380-es is lenyűgöző látvány volt a rendkívüli méreteivel. Vasárnap érkeztek meg Johannesburgba, hétfőn Edina még pihenhetett, a stáb akkor Bernadettel készített interjút. Már akkor sírógörcsöt kapott, amikor a szálloda társalgójában Bernadetthez kísérték, akik háttal ült neki: a találkozás első percei az örömé és a könnyeké voltak, hogy végre megtalálták egymást. Bernadett, aki közben elvesztette a szüleit, és utoljára 1997-ben, édesanyja temetésén volt idehaza, azon ujjongott, hogy végre ismét van testvére…

Bernadették családja, akárcsak a többi fehér család Dél-Afrikában, az új törvények szerint hátrányba került a feketékkel szemben: míg korában évente mintegy félszáz megrendelést könyvelhetek el, most jó, ha négy-öt megbízást kaphatnak. Tervezik, hogy házukat, autójukat eladják és Ausztráliába települnek át, de nehéz túladni a vagyonkájukon az óriási szegénység miatt. Arra egyelőre Edina sem gondolhat, hogy családostul Dél-Afrikába látogasson, így szinte naponta telefonon beszélik meg, mi történt velük és a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!