Közélet

2015.10.29. 12:28

Gyurcsány benézett Oroszlányra

Hermann Istvánné Edit, helyi DK-s képviselő meghívására látogatott tegnap Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár színháztermébe.

W.Zs.

 A volt miniszterelnök egy kötetlen beszélgetésre invitálta a négy éves párt szimpatizánsait és a megtelt terem azt mutatta, a megszólítás nem talált süket fülekre. Oroszlányban és Komáromban nagy a párt támogatottsága 15-17 százalék körüli.



– Azt tapasztalom, hiába az ország különböző részei közötti különbség a fő kérdésben nagyjából mindenki egyetért: van-e elegendő munka és mennyit fizetnek érte. Elmennek-e a gyerekeink külföldre, vagy itthon is tudnak boldogulni. A tehetséges gyerek mehet-e egyetemre, tudjuk-e finanszírozni. A fájós hátammal mikor tudok elmenni orvoshoz. Három hónap múlva vagy a jövő héten? – nevezte meg Gyurcsány Ferenc a feszültségre okot adó, az országjárás során tapasztalt sérelmeket.

Szóba került az elnök napokban kiadott röpirata, amelytől egy egységes demokratikus oldalt, de mindenekelőtt egy új, közös politikai nyelv megteremtését várja. Azt reméli, mindez hozzásegít egy bölcs, nagyvonalú államférfiúi vagy államasszonyi képességhez, vezetéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!