Közélet

2015.10.08. 11:23

Gólyaszalagátadás és önkéntes véradás

A Táncsics gimnáziumban 171 diáknak jelezte a csengőszó szeptember elsején, hogy megkezdődik számukra a tanév. Az első hónap a gólyák számára a beilleszkedéssel telt, a többieknek pedig a „visszaszokással”.

P.P.

Az intézmény vezetőjétől, Baksa Zoltánnétól azt is megtudtuk, hogy a második hét közepén, a környezetvédelem jegyében papírt és vasat gyűjtöttek a tanítványaik; a bevételt pedig a Táncsics Alapítványon keresztül az ő javukra használják fel. Néhány nappal később, a hagyományápolás jegyében megtörtént a hivatalos gólyaavatás is, melynek keretében tánccal mutatkoztak be a „kicsik”, akik a végzősök által előírt játékos-tréfás feladatok megoldásával kiérdemelték a gólyaszalagot.



Ők nem, de a 18. életévüket már betöltött diákok részt vettek a Vöröskereszt városi vezetőjének, Bakos Ildikónak az előadásán, ami az önkéntességről és az életmentő vér fontosságáról szólt. Ennek következményeként néhány nap múlva a gimnázium területén megrendezett önkéntes véradáson nem csak a tanárok és más munkakörben dolgozók vettek részt, hanem a diákok szintén.

Végül azt is megtudtuk az igazgatótól, hogy a tanév első heteiben több régi osztály is tartott találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!