Közélet

2015.09.27. 17:39

Jól debütáltak a hazahívó programok

A Szeretlek, Magyarország című műsor ötlete alapján a Duna-menti település vezetése is szervezett hasonló indíttatású hazahívó, hazaváró rendezvényt a művelődési házban.

kemma.hu

A programra tősgyökeres neszmélyieket és elszármazottakat is vártak, egyszóval mindenkit, aki a település értékeire volt kíváncsi. A közös ebéd elfogyasztása után falulátogatásra invitálták az érdeklődőket. Pató Bálint képviselő körbevezette a társaságot, akik így az óvodában, az iskolában, a templomokban és a hajósskanzenben is jártak.

– A hagyományteremtő programokon szívesen látunk mindenkit, aki innen – akár más városba, akár külföldre – elkerült – köszöntötte Gál Istvánné Edit alpolgármester a megjelenteket.

A megnyitó után Juhász Mihály Képes múltidéző című kiállítása fogadta az érdeklődőket. Az 1919-ben és napjainkban készült felvételeken keresztül kísérhettük figyelemmel a település történetét, fejlődését. Ezenkívül két helyi költő, Szénássy Attila és Danis Renáta szavalt.

Címkék#Neszmély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!