Közélet

2015.09.26. 19:41

Országos hálózattá szerveződhetnek az Alzheimer Cafék

Magyarországon is egyre több városban működik már Alzheimer Café: a tatabányai a győri után másodikként alakult meg.

V. T.

A kezdeményező, Tatai Tamás a legutóbbi tatabányai összejövetelre meghívta a más városokban már működő vagy alakulóban lévő kávézók vezetőit tapasztalatcserére. A találkozón a kereskedelmi iskolában jelen volt dr. Menyhárt Miklós, a győri kávézó vezetője, aki több éves franciaországi orvosi tapasztalatait ültette át a hazai gyakorlatba: eljött dr. Heim Szilvia, a pécsi tudományegyetem családorvosi tanintézetének oktató orvosa, a pécsi Alzheimer Café vezetője, valamint Zimmerer Károlyné, a mosonmagyaróvári klub vezetője.

A szakmai találkozón a szakemberek kifejtették: Alzheimer Café, már szerveződik Sopronban, Dombóváron és Nyergesújfalun, ám ahhoz, hogy ezek a klubok országos hálózattá szerveződjenek, meg kell teremteni a működés feltételeit. A fórumon elhangzott: célszerű lenne országos társaságot létrehozni, kidolgozni a működés pénzügyi feltételeit, az egységes arculatot, a közös internetes megjelenést. Részben ez volt a témája szeptemberben a nemzetközi ljubljanai Alzheimer-konferenciának is, amelyen hazánkat dr. Heim Szilvia képviselete.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!