Közélet

2015.09.23. 08:47

Ne csak egy nap ugorjunk ki a kocsiból!

Az Európai Mobilitási Héthez és az országos akcióhoz kapcsolódva kedden rendezte meg a tatai autómentes napot. A buszvégállomás előtti négysávos út ezúttal a gyerekeké, érdeklődőké, kerékpáro(so)ké volt.

Sz. A.

Volt olyan iskolai csoport, aki már ide is biciklivel érkezett, de a tandemeket és a monociklit is ki lehetett próbálni. A tatai kerékpárlabdások és a művészi kerékpárosok is megmutatták tudományukat. Érdekes volt látni a kerékkel kapura lőtt labdákat, de lekötötte a figyelmet az a triálos kerékpáros is, aki előbb felugratott egy jó méteres emelvényre, majd onnan át az óriási abroncsra.

Az  óvodások közül sokan kerékpárokat rajzoltak az aszfaltra, de népszerű volt a csúszda is. Az állatsimogatónál a kecskének és a birkának fűszálcsomók, simogatások is jutottak. Kosárpalánkok kínálták magukat, ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat az autót hátrahagyók és vállalkozó kedvűek.

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (a volt Vértes Volán Zrt.) helyi járatain ingyen lehetett utazni a városban, ezzel is tovább hirdetve az autómentes nap üzenetét: az egészség és a mozgás népszerűsítését, a környezetvédelmet, a kevesebb károsanyag-kibocsátásra való törekvést.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!