Közélet

2015.07.04. 12:23

A diplomaszerzéssel nincs vége a tanulásnak

Pénteken közel negyven diák vehette át a diplomáját vagy az OKJ-bizonyítványát az Edutus Főiskola tatabányai karán. Az ünnepségen számos megyei cég képviselői is jelen voltak. A beszédekben hangsúlyozták, hogy a továbbképzés nagyon fontos, a diploma átvételével nem ér véget a tanulás.

Zs.K.

Közel negyven végzős hallgató vehette át tegnap délután a diplomáját az Edutus Főiskolán.Ünnepélyes keretek között zajlott az oklevelek átadása, amely komoly pillanat minden szakember életében. A nehéz vizsgák, a tanulással töltött hosszú órák, esetenként átvirrasztott éjszakák az idő múlásával talán feledésbe merülnek, de az érzés, amikor az ember átveheti a diplomáját, örökké megmarad, hangsúlyozta beszédében Turainé John Katalin alpolgármester.

Elsőként Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola megbízott rektora köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, a hallgatók számára ez a nap fontos fordulópont, a diploma megszerzésével azonban a tanulás nem ér véget. Nemzetközi tapasztalatok alapján a megszerzett tudás 3-4 év alatt elévül, ezért folyamatosan képezni kell magunkat, hogy versenyképesek maradhassunk a munkaerőpiacon. Utalt arra is, hogy ebben is segít az Edutus szakirányú továbbképzésekkel, mesterképzésekkel, nyelvi kurzusokkal. Jövő évtől egy új mesterképzést dolgoznak ki a az egyik műszaki szakon, illetve a főiskola bekapcsolódik a duális képzésbe. Ezenkívül szeptembertől egy tárgyat választhatnak a hallgatók, amelyet angolul abszolválhatnak. Mindezek lehetővé teszik a nemzetközi kapcsolatok további bővítését. A fő cél, hogy az iskola az új oktatási törvények értelmében teljesítse a szükséges feltételeket ahhoz, hogy 2017-re alkalmazott tudományok egyetemévé váljon – mondta dr. Jandala Csilla.

A rektor után Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte a hallgatókat. Beszédében elmondta, hogy a diploma átvétele után további kihívások várják a végzősöket, a továbbképzés pedig nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is, hiszen a mai felgyorsuló világban aki nem fordít elég figyelmet az önművelésre, az könnyen lemarad. Ezután dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese tartotta meg ünnepélyes beszédét. A hallgatók részéről Csonka Zsuzsanna és Isaszegi Dorina búcsúzott a főiskolától, megköszönve az intézménynek a diákéveket és az itt megszerzett tudást.

A beszédek után a hallgatók a korábbi évek hagyományaihoz híven a 2015 júniusában végzettek szalagját kitűzték a főiskola zászlajára.

Herczegh Dalma kereskedelmi és marketing szakon végzett nappali tagozaton. Korábban dolgozott már humán erőforrás területen, de most nincs munkája.

– Fél éve keresek állást, ez alatt az idő alatt is kiderült már, hogy nem lesz egyszerű a megfelelő munkahelyet megtalálni – mondta Dalma, aki már a kezében tarthatta a diplomáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!