Közélet

2015.06.25. 19:29

Bonis Bona elismerést kapott a dorogi pedagógus

Kovács Lajos pedagógus, helytörténész, író, címzetes iskolaigazgató tehetséggondozó munkája elismeréseként a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elismerést vehette át a fővárosi Vigadóban.

F. K.

A díj átvételére a 2013 tavaszán életre hívott, a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság által támogatott Országos Tehetséggálán volt lehetősége.

Mint az ünnepségen elhangzott, Kovács Lajos a „Kiváló tehetséggondozó” kategóriában nyerte el az elismerést. Ezzel jutalmazták azon sikeres szerepléseket, amelyek során diákjai alapos felkészültségről, lelkesedésről tettek tanúbizonyságot az elmúlt évtizedekben a Kincskereső Táborokban és a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáin. Ezen rendezvényekre a tanár úr készítette fel a fiatalokat. A konferenciákon tizenhét diákja nyert első díjat, tizenkét dolgozatot kiemelt első díjasként nevezett meg a bíráló bizottság.

Kovács Lajos évtizedek óta foglalkozik szépírókkal, az irodalmi tehetségek megtalálásával. Vezette a Kincskereső Táborok sorozat találkozóit Szegeden és Kecskeméten, a dorogi gyerekek pilismaróti táborozásai során is segítette a tehetséges gyerekeket a versek elemzésével, a költemények megértésében.

A díjra a dorogi a Zrínyi iskola és a kecskeméti Kincskereső Egyesület ajánlotta az aktív közéleti tevékenységet folytató pedagógust.

Címkék#Dorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!