Kultúra

2015.06.16. 18:40

Jubiláltak Thália táncosai

Látványos gálával ünnepelték tízéves jubileumukat a KPVDSZ Művelődési Házban működő Thália Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai a Jászai Mari Színház, Népház színpadán.

V.T.

 A művészeti iskola növendékei, a kereskedelmi iskola  tanulói egy palotás formáció koreográfiáját elevenítették fel Krekuska Ferenc táncpedagógus vezetésével, ezzel teremtve meg a hangulatot az ünnepléshez. A gálán Tóth Zsóka előadóművész közreműködésével köszöntötték a 2005. szeptember 1-jén alakult Thália Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit, tanárait. Thália táncos lábú növendékei már több telephelyen – a „Keri”, a Sárberki iskola, a Móra iskola és a Váci iskola székhelyén is tanulják a modern latin-amerikai táncokat, mint például a szambát, a cha-cha-chát,a  rumbát, a standard táncokat, köztük az angol és a bécsi keringőt, a tangót, valamint a divattáncok közül a salsát.



A teltházas gálán köszöntötte a művészeti iskolát Bencsik János országgyűlési képviselő, méltatta azt a szakmai munkát, amelyet az intézmény pedagógusai tíz évvel ezelőtt, még messzebbre nyúló hagyományokra építkezve felvállaltak. Tóth Zsóka felolvasta Bereznai Csaba alpolgármester meleg hangú üdvözlő levelét is.

Az ünnepségen virágcsokrokkal köszönték meg az iskolai tagozatok vezetőinek, a Thália Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak – köztük Molnár Olivér igazgatónak – a munkát, az eredményeket. A közönség hatalmas tapssal fejezte ki elismerését és köszönetét az elmúlt tíz évért, amely alatt több korosztály ismerkedett meg a tánckultúra alapjaival, vagy éppen ért el sikereket a különböző rangos versenyeken. 

A gálán bemutatták tánctudásukat a különböző csoportok: látványos produkciót láthattunk a KPVDSZ Szenior Táncklub és a művészeti iskola mórás diákjainak közös előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!