Közélet

2015.05.29. 19:30

Kisbéren a fiúk is ingyen kapnak HPV-oltást

A HPV-oltást 2006 óta biztosítják a tinédzserlányok számára díjtalanul a méhnyakrák megelőzése érdekében. A hasonló korú fiúk még nem kaptak lehetőséget ugyan erre. Pedig a fertőzés és az általa okozott betegségek a férfiaknál is elég gyakoriak.

P. P.

A legjobb szakemberek szerint, amennyiben elég korán beoltják a fiúkat, akkor nagy százalékban megelőzhető a külső nemi szervi szemölcsök megjelenése. Ezeket sokan inkább kellemetlenségnek tekintik az életet gyakran veszélyeztető méhnyakrákhoz viszonyítva, de nem árt tudni, hogy sok esetben ez is depressziót okoz. Kiközösítést vonhat maga után, és az önbizalom elvesztésével is járhat.

Mindezt figyelembe véve Kisbér képviselői legutóbbi tanácskozásukon úgy határoztak, hogy a Petőfi iskola jelenleg érintett 32 fiú diákjának is lehetőséget ad az ingyenes oltásra, amely összege egyébként meghaladja a másfélmillió forintot. Ezt az idei költségvetés általános tartalékának terhére szavazták meg, és kizárólag a városban tanuló fiatalokra vonatkozik. Még a testületi döntés előtt Varga Melinda igazgatónő megjegyezte, hogy ennek a szülők is nagyon örülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!