Kultúra

2015.05.24. 07:44

Olasz tájak az Utazó Klub oroszlányi tárlatán

Május végéig látogatható az a fotókiállítás, amit Lazók Zoltán polgármester nyitott meg szerda délután az oroszlányi művelődési központban.

W.Zs.

 Vitéz Vilmos aktív tagja a városi Utazók Klubjának, és ez alkalommal az olaszországi Toscánában és Lombardiában készült fotográfiáit mutatja be a közönségnek. Az amatőr művész egyébként Mosonmagyaróvári illetőségű, ahol aktív résztvevője a mindennapi kulturális életnek.



Az alkotó egyébként nem tartja fotóművésznek magát, csak olyan embernek, akinek van képessége és szeme felfedezni a pillanatok szépségét, nagyszerűségét, különlegességét, ugyanakkor van hozzá tehetsége, hogy megörökítse ezeket a pillanatokat.

Megnyitóbeszédében a polgármester a tárlat rendezőjéről, az Utazók Klubjáról is megemlékezett, hiszen a közösség 15 évvel ezelőtt alakult meg.
– Másfél évtizede járják a világot. Ez idő alatt 30 országban jártak, megtettek közel 170 ezer kilométert, vagyis négyszer tudták volna megkerülni a földet, így ez a tárlat születésnapi ajándék is a klub tagjainak, ajándék a város lakóinak, esszenciája annak a sok szépségnek, amiket útjaik során láttak – fogalmazott Lazók Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!