Közélet

2015.05.22. 10:37

Minden harmadik magyar otthagyná a munkahelyét

A magyar munkavállalók harmada már legalább egy éve azon töpreng, hogyan válthatna munkahelyet. A második harmada azonban sokkal határozottabb: egyik napról a másikra dönt és a lépés megtételével sem teketóriázik. Aránylag kevesen merünk felmondani, így sokunkban csak álomkép marad az ideálisabb munkahely - írja a Profession.hu.

V. E.

Egy friss kutatás eredményei szerint legtöbben a jobb fizetés reményében, sokan azonban szakmai fejlődés és az új kihívások miatt nyitottak a váltásra. Kifejezetten sokan a vezető személye, a rossz munkahelyi légkör, a továbbképzési, az előrelépési lehetőség hiánya miatt dönt a távozás mellett – derül ki a Profession.hu felméréséből.

A megkérdezetteknek csupán 16 százaléka nem tervezi, hogy önként továbblépne. Sokan nem hamarkodják el a döntést:  minden második munkavállaló hónapokat tölt gondolkodással, harmaduk pedig  egy éve töpreng már a munkahelyváltáson.

A hazai gazdasági helyzet pozitív változásával párhuzamosan egyre többen vállalják a munkahelyváltás kockázatait, akár tíz-húszezer forintért is. A gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy a magasabb fizetés reménye az első számú ösztönző tényező. Ez különösen jellemző a nyelveket beszélő fiatalabb generáció tagjaira. Körükben az egy munkahelyen eltöltött idő az elmúlt évek tapasztalatai alapján 9 hónappal rövidült, ami nagy kihívást jelent a vállalatok, cégek számára.  

Összességében elmondható, hogy leginkább a magasabb fizetés, a szakmai fejlődés,az új kihívások motiválják legjobban a váltásra a munkavállalókat - olvasható a Profession.hu kutatásában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!