Közélet

2015.03.07. 15:30

Sapkafeldobálással köszöntek el az EDUTUS friss diplomásai

A diploma átvételével és fogadalomtétellel búcsúztak az alma matertől a tatabányai főiskolások pénteken.

Veizer Tamás

Diplomaosztó ünnepségen búcsúztatták a tatabányai Edutus Főiskola végzős hallgatóit pénteken. Az intézmény Stúdium téri épületében dr. Hartdégen Helén, a főiskola főtitkára köszöntötte a diákokat, a vendégeket és oktatókat, köztük Valenta Lászlót, az Edutus Zrt. vezérigazgatóját, Hoffmann Károlyt, a Sanmina-SCI Magyarország Kft. vezérigazgatóját, Fazekas Istvánt, az ASG Kft. igazgatóját, Pleier Tamást, a Bárdos László Gimnázium igazgatóját, a MÜTF Alapítvány képviselőjét és Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozót, a főiskola sportnagykövetét.

Dr. Jandala Csilla megbízott rektor beszédében kiemelte: vízválasztó a mai nap a végzős hallgatók életében, hiszen a több éves tanulmányok után most következik a karrierépítés, a családalapítás időszaka. A tanulásnak azonban nincs vége – hangsúlyozta, hiszen ahhoz, hogy versenyképes tudás birtokában legyenek ezután is, folyamatosan képezni kell magát mindenkinek, nyelveket tanulni: a versenyképes tudás megszerzésében pedig ezután is segít majd főiskola.

A megyei kormánymegbízott, dr. Kancz Csaba mérföldkőnek nevezte a diploma megszerzését. Kiemelte: szükség van a fiatal tehetségekre a turisztikában, a gazdasági életben is, de a kormányzati munkában is. Ő is utalt az életfogytig tartó tanulás fontosságára.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, a MÜTF Alapítvány képviselője felidézte, hogy az intézményben az üzleti képzés beindításától kezdve mennyi fejlesztés történt a műszaki oktatás beindításáig. Elmondta: az alapítvány mintegy 160 millió forinttal támogatta a feltételek megteremtését, a képzések fejlesztését.

Dr. Bartók István, a főiskola oktatási rektorhelyettese felidézte, hogy a tatabányai és budapesti tagozaton a különböző szakokon milyen módon sikerült támogatni a hallgatókat tanulmányaik alatt, milyen szakmai programokat kínált számukra az intézmény.

Az ünnepséget színesítette az Erkel Ferenc-zeneiskola növendékeinek műsora, majd Erdész Réka végzős diákok nevében kérte, hogy adják át a tanulmányok befejezését igazoló okleveleket, OKJ bizonyítványokat. Végül a hallgatók fogadalmat tettek, hogy itt szerzett ismereteiket országunk javára fordítják, majd emlékszalagot tűztek a főiskola zászlajára.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!