Sport

2015.03.05. 14:14

Szégyenfalra került a bányában, mert le akarta ütni a focikapust

Sok őrült fazon járkál szabadlábon szerte a focipályákon, de közülük is az egyik legpihentebb agyú a katalán beszaladófickó, Jimmy Jump. A közelmúltban Dorogon is előfordult hasonló eset, a 70-es években pedig egy tatabányai drukker "alkotott" nagyot a Bányász meccsén.

Petrik József

Jimmy Jump évek óta – most már nyugodtan írhatjuk – világszerte kijátssza az őrök és a biztonsági szolgálatok éberségét, és bukkan fel a legvadabb helyeken is. Elég, ha csak arra gondolunk, amikor a 2010-es labdarúgó-világbajnoki trófeára kis híján ráhúzta a védjegyévé vált piros sapkáját...

Egy évvel később, a Copa Americán tette tiszteletét a katalán mihaszna. A finálé 58. percében szaladt be a pályára, ahol ráhúzta piros sipkáját Agüeróra, aki még egy puszit is kapott. Valószínűleg Jimmy is meglepődött, hogy sikerült a mutatvány, mert a sapkát visszavette, aztán spurizott, de nem jutott ki saját lábán a pályáról. Valószínűleg az ő ténykedést irigyelhette meg tavaly novemberben az a 22 éves dági drukker, aki az NB III-as Dorog–BKV Előre labdarúgó-mérkőzés végén bemászott a kerítésen és „vállon veregette” Gyarmati játékvezetőt. Az 1-1-re végződött találkozón a sípmester nyolc sárga lapot is kiosztott.

A dorogi, pontosabban dági Jimmy az ominózus játéknapon 13 órától már a Buzánszky-stadionban tartózkodott. A találkozó lefújást követően az ittasan bemászott a játéktérre, majd a büntetőterület környékén álldogáló játékvezető vállát megérintette... Ezután az „elkövetőt” a biztonsági őrök kivezették a pályáról. Ám ez az érintés sokba került neki. Az Esztergomi Járási Ügyészség ugyanis rendbontás miatt bíróság elé állította a dági szurkolót. A járásbíróság pedig gyorsított eljárásban jogerősen közérdekű munkára ítélte, illetve egy évre eltiltotta a dorogi stadionban a sportrendezvények látogatásától.

Tavaly nyáron a Puskás Stadionban is akadt hasonló balhé. Az albánok elleni válogatott meccs 77. percében egy Dzsudzsák-mezes szurkoló rohant be a pályára és a kispad felé vette az irányt. A biztonságiak azonban „lekapcsolták”, mielőtt a drukker az akkor szövetségi kapitány Pintér Attilához szaladhatott volna.

Azért Jimmy Jumpnak bőven akadtak elődei. Németországban, egy Bundesliga-összecsapáson, a helyszín Frankfurt volt, amikor a hazai csapatot a helyi fotóriporter mentette meg a góltól. A fényképész a gólvonalról vágta ki a labdát. Örökre kitiltották.

De akad megyei példa is. A leghíresebb 1979. szeptember 2-án, bányásznapkor történt. A Tatabánya–Honvéd 2-3-ra végződött összecsapáson, amikor 0-2-ről fordított a fővárosi együttes. Egy magáról megfeledkezett Bányász-drukker belopakodott a pályára, hogy a szünet után bravúrt bravúrra halmozó válogatott kapust, Gujdár Sándort megregulázza. Végül a császári illetőségű egyén rendőrkézen távozott. Esetében példátlanul gyors ítélet született. Egy nappal később a TBSC vezetése egy évre eltiltotta a létesítmény látogatásától, a rendőrség szabálysértési eljárás keretében 4000 forintra büntette. Emellett a vétkes munkahelyén tíz napra kifüggesztették, hogy milyen szankciókat léptettek ellene életbe...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!