Közélet

2015.02.07. 19:35

Sokba fájhat a szülőknek, ha a gyerek Bogyónak vagy Babócának öltözik

Megyénk iskoláinak többségében ezekben a napokban, hetekben farsangolnak a diákok. Ki-ki vásárolt, vagy saját készítésű álarcos jelmezen jelenik meg a sok mókát, vidámságot ígérő farsangi bálban. Akár így, akár úgy, nem kis anyagi gondot jelent a farsang a családoknak.

V. E.

A szülők maximum 5000 forintot szánnak gyermekük farsangi jelmezére, de még ezt is megterhelőnek érzik a családi kasszára nézve – derül ki a JátékNet.hu felméréséből. A karácsonyi költekezés után nem meglepő, hogy ennek az összegnek a kifizetése is gondot jelent a legtöbb szülő számára – jegyezte meg Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója. A megkérdezett szülőknek mindössze 15 százaléka áldozna 5000 forintnál többet egy szettre, közülük is csupán minden ötödik fizetne ki 8000 forintnál többet.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a jelmezvásárlást és a beszerzés módját meghatározza az ár. Sok család az olcsóbb megoldást, a jelmezek bérbe vételét választja, de ha ezt is drágának tartják, akkor előkerül az olló, a tű és a régi ruhadarabokból varázsolnak ötletes jelmezt az ügyes kezű édesanyák. 

A kész jelmezt vásárlók többsége a 3000 forint alatti darabokból válogat. Az ártól függetlenül minden éven meg vannak a jelmezek nagy slágerei. Az idén két közkedvelt mesehős, Bogyó és Babóca a befutó, ők tarolnak a jelmezes iskolai farsangi bálokon.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!