Közélet

2015.02.04. 19:47

Megkezdték az új tatai sportcsarnok építését

Megkezdődtek Tatán a Kőkúti Általános Iskola szomszédságában az új városi sportcsarnok alapozási munkálatai – adta hírül az önkormányzat honlapja. A 650 millió forintos beruházás 70 százalékát – mintegy 470 milliót – TAO-s pályázaton nyerte el a Tatai Atlétikai Club. Az önerőt, amely 200 millió forint, a városi önkormányzat állja.

V. E.

Az építkezés során a Kismosó nevű patakot elterelik: a vizet egy 1,2 méter átmérőjű csőben vezetik el az építkezés területéről. Ebbe a csőbe kötik bele a Kőkút-forrás vízét is. Így teljes biztonsággal állhat majd a több méteres oszlopokon és vasbeton tálcán az új építmény.

– Mintegy 2000 általános és középiskolás diák egészséges életmódra való nevelését szolgálja az új csarnok, délutánonként pedig a TAC kézilabda szakosztályai vehetik majd birtokukba késő estig – mondta Michl József, Tata polgármestere, aki napokban megtekintette a sportcsarnok előkészítő munkálatait. Kulturált körülmények között zajlanak majd itt az NB I B-s férfi és az NB II-es női csapataink mérkőzései és természetesen a kultúra otthona is lesz az új létesítmény – hangsúlyozta a polgármester.

A sportcsarnokban a mobil lelátókon 450 néző foglalhat majd helyet, kulturális és egyéb rendezvényeken a küzdőtér felhasználásával ennél is több nézőt tudnak fogadni. A két ütemben készülő városi sportcsarnok építésének teljes befejezését a jövő év elejére várják.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!