Közélet

2015.01.24. 16:29

Új vezető a katasztrófavédelemnél

Több mint egy hónapja állt munkába a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi igazgatóság új gazdasági igazgatóhelyettese, Kisvárdai Istvánné Ibolya. Az előtte álló teendőkről, életének eddigi fontosabb szakaszairól beszélgettünk vele. Mint kiderült szeret utazni és a kertészkedés sem áll távol tőle.

W. Zs.

Gond nélkül vette át a stafétabotot?
– Sokat segített a több mint harmincéves szakmai tapasztalat pénzügyi, számviteli, gazdálkodási területen. A legelső munkahelyem a komáromi lenfonógyárban volt: mint bérszámfejtő, pénzügyi előadó dolgoztam. Ezután egy vállalkozásnál főkönyvi könyvelő, majd 1996-tól a komáromi önkormányzati tűzoltóságon gazdasági osztályvezetői beosztást töltöttem be. Az új feladataimhoz nagy segítséget jelentett, hogy az igazgatóságon korábban műszaki, majd költségvetési osztályvezetőként dolgoztam.

– Milyen a kapcsolata a beosztottakkal?
– Mivel a katasztrófavédelem rendvédelmi szerv, ezért az alá-fölérendelt viszony más, mint a civil szférában. Mindazonáltal a gazdasági igazgatóhelyettesi szervezet jól összeszokott csapatként dolgozik és ebbe a csapatba én is ugyanúgy beletartozom, mint a legfrissebben bekerült kolléganő.

– Mi a legfőbb feladata?
– Az igazgatóság és a tűzoltóságok alapfeladatainak ellátásához szükséges költségvetési forrásokat biztosítani, a logisztikai rendszert irányítani, működtetni.

– Mi a hobbija?
– Nagyon szeretek utazni, kertészkedni és varrni. Ezekre az utóbbi hónapokban sajnos kevés időm marad.

– Mi a legnagyobb elismerés, melyet a munkájáért kapott?
– 2008-ban miniszteri dicséretben és jutalomban részesültem.

W. Zs. -->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!