Sport

2015.01.02. 19:08

Folytatódik a dági röplabdás csoda

Az alig kilencszáz lelket számláló, a Pilis és Gercse-hegység tövében megbúvó Dágnak évek óta a magyar bajnokságban meghatározó szerepet játszó együttese van. Nem véletlen, hogy egy-egy röplabdamérkőzésre az itt élők negyede kíváncsi.

Petrik József

A 2013-14-es évadot egy Magyar Kupa bronzéremmel és egy bajnoki ötödik helyezéssel zárta az NB I-es Dági KSE. A hazai mérkőzéseit rendre telt ház előtt játszó együttes a honi mezőny egyik legszimpatikusabb, legsportszerűbb társasága, amelyet Szauter Ferenc vezetőedző irányít. Az elmúlt idényben csak egy hajszálon múlott, hogy nem léphettek fel a bajnoki dobogóra. Az idén azonban kicsit más a helyzet. A változásokról, a célokról Zirigh Balázzsal, a csapat emblematikus versenyzőjével és egyik liberójával ejtettünk szót.

– A 2014-15-ös szezonban változások történtek a játékoskeretben – emelte ki a röplabdás. – Pollák Fecó – sajnos – befejezte az aktív játékot, valamint a Csepelről érkezett két fiatal, különböző okok miatt, de visszatért a fővárosba. Ekkor még csak egy érkezővel, a kiváló képességű Koch Normannal számolhattunk. Ő szintén liberó poszton vethető be leginkább.
Ezek a változások azt jelentették, hogy a fiatal, hazai nevelésű játékosok, mint Balázs Bence is egyre nagyobb feladatokat kaphatnak. Aztán a nyolcadik fordulóban csatlakozott a Bagics-család immár harmadik, legfiatalabb röplabdás tagja is a DKSE-hez, Bagics Bence. Előtte édesapja és Balázs bátyja is a dágiak „szolgálatában” állt évekig. A tizedik fordulóban aztán csatasorba állt nálunk a MAFC-BME kiválósága, Molnár István is.

– A céljaink azonban mit sem változtak – hangsúlyozta Balázs. – Nem lehetünk rosszabbak, mint a tavalyi bajnokságban. Akkor a kupabronz mellé az ötödik helyet szereztük meg. Most, tizennégy fordulót követően a negyedik helyen állunk.

A dágiak előnye az őt üldöző MAFC előtt hét pont. Előttük az ősi rivális Vegyész RC Kazincbarcika „bitorolja” a képzeletbeli dobogó harmadik fokát. Ebbe az irányban „kacsingat” a Szauter-legénység, de azt tudni kell, hogy a borsodi alakulat a 2014-15-ös idényre jócskán megerősödött. Egyszer már nagy csatában le is győzte a megyebeli alakulatot.

– Úgy gondolom, a játékunk és a keretünk is olyan, amely megérdemli, hogy éremért mérkőzzünk mind a kupában, mind a bajnokságban – jegyezte meg a rutinos liberó. – A Magyar Kupa külön érdekessége, hogy már a harmadik évben ugyanaz a négy együttes találkozik, és ugyanabban a párosításban. A sokszoros bajnok és kupagyőztes Kaposvár a Dággal csap össze, míg az aktuális bajnok Kecskemét a műegyetemistákkal…

A Magyar Kupában – a kiírás szerint – január 31-ig kell lejátszani az oda-visszavágót. Így túl sok pihenő nem jutott a dági fiúknak az ünnepek után.
– Január ötödikén, heti két edzéssel meg is kezdjük a felkészülést az új évadra – mondta Zirigh Balázs. – Ám a kupameccseken kívül három bajnoki is jut még az újév első hónapjára. Érdekesség, hogy bajnoki találkozón is összefutunk Dágon a somogyországiakkal. Miközben el kell látogatnunk Kecskemétre, valamint jön hozzánk a SZESE Győr együttese. Ez is mutatja, milyen nehéz sorozat vár ránk, mennyire sűrű a program. Jó lenne ebből a nagy menetelésből jól kijönni, de nagyon nehéz lesz. A bajnokság eddig lezajlott szakaszában elkerültek minket a sérülések. Nagyon bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódik, és a nagy feladatok megvalósításában mindenkire számíthatunk. Emellett szeretném megköszönni kitartó és lelkes közönségünk támogatását. Már eddig is rengeteget segítettek, és most is velük együtt szeretnénk minél szebb és jobb eredményeket elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!