Közélet

2014.12.31. 10:25

Vízkeresztig még áll a karácsonyfa, nehogy lángra kapjon!

Advent és karácsony idején sokszor okoz tüzet a meggyújtott gyertya, mécses, vagy a zárlatos égősor. A katasztrófavédelem idén is kiemelt figyelmet fordított ezeknek a tüzeknek a megelőzésére, így a Területi Tűzmegelőzési Bizottsággal közösen bemutatót tartott Tatabányán, ahol karácsonyfa okozta lakástüzet szimuláltak, illetve számos közleménnyel igyekezett felhívni a figyelmet azokra az egyszerű szabályokra, melyekkel elkerülhető az ünnepek alatt a tragédia.

kemma.hu

Hatékony volt a lakosságtájékoztatás, hiszen a karácsonytól szilveszterig terjedő időszakban mindösszesen egy bejelentés érkezett a műveletirányítási ügyeletre karácsonyfa tűzzel kapcsolatban – tájékoztatott Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

– Tatabányán a dr. Vitális István út egyik lakásában gyulladt ki egy fenyő és gyújtotta meg a környezetét, melyet egy porral oltóval és egy vízsugárral gyorsan eloltottak.

A karácsonyfa a hagyomány szerint január 6-ig, vagyis vízkeresztig áll, így továbbra is körültekintően kell a mécseseket, gyertyákat meggyújtani, főleg azokban a lakásokban, ahol vágott fát állítottak, hiszen a lakás melegében a fa gyorsan szárad, így egyre gyúlékonyabb.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!