Közélet

2014.12.17. 07:30

Most már hivatalos: Schmitt Pál lép Grosics Gyula örökébe

Hivatalosan is a Nemzet Sportolója Schmitt Pál, megkapja a félmillió forintos életjáradékot is. Hétfőn kihirdették az erről szóló határozatot. Schmitt Pál a Dororgon született, sokáig a Tatabányai Bányász kapuját is őrző csodakapus, Grosics Gyula örökébe lépett.

kemma.hu/hvg.hu

Megjelent a december 15-i Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amelyben Orbán Vikor miniszterelnök a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozza saját kezűleg Schmitt Pál "párbajtőrvívónak".

Orbán a szöveg szerint "megismerve és tudomásul véve a  Nemzet Sportolóinak javaslatát" hozta meg döntését. Schmitt Pál a közelmúltban elhunyt Grosics Gyula helyére választották.

Schmitt nemrég egy interjúban meglepő kijelentést tett: azt mondta, úgy emlékszik, a Semmelweis Egyetem elleni fellebbezését megnyerte, így nem is vonták vissza a kisdoktori címét. A Semmelweis Egyetem ezzel szemben 2013 májusában azt közölte: Schmitt Pál a jogorvoslati eljárás után lemondott egyetemi doktori címéről, az ügyben további eljárásnak nincs helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!