Sport

2014.11.22. 08:25

Ön szerint Schmitt Pál méltó a Nemzet Sportolója címre?

Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagnak. A volt köztársasági elnök Grosics Gyula, az Aranycsapat és a Tatabányai Bányász egykori kapusának helyét töltené be. Ön szerint jogosan? Szavazzon!

MTI

A Nemzet Sportolóinak javaslatáról a kormány dönt - tájékoztatta a MOB az MTI-t. A Nemzet Sportolóit tömörítő exkluzív társaságban Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusának halálával üresedett meg egy hely júniusban.

– Óriási megtiszteltetés. Számomra az a legfontosabb, ha a saját sporttársaim, akikkel az elmúlt ötven évben előbb együtt versenyeztem, majd sportvezetőként együtt dolgoztam, gondolják úgy, hogy méltó vagyok a címre. Sportvezetőként továbbra is a magyar sport javára kívánok dolgozni mint a NOB tagja – nyilatkozott a MOB honlapján Schmitt Pál, aki 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke volt. 

Ön szerint jó helyre került a kitüntetés és a vele járó havi 500 ezer forintos életjáradék? Szavazzon a középső hasábban! ---------->   

Schmitt Pál csapatban kétszeres olimpiai bajnok (1968 Mexikó, 1972 München) és kétszeres világbajnok párbajtőröző (1970 Ankara, 1971 Bécs). 1972-ben egyéni összetettben győzött a világkupában, továbbá háromszoros egyéni magyar bajnok.

A Nemzet Sportolója az a személy lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Buzánszky Jenő, Földi Imre, Hammerl László, Bíróné Keleti Ágnes, Kárpáti György, Kulcsár Győző, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Székely Éva és Welter Györgyné Ivánkay Mária. Halálukig a cím birtokosai voltak: Puskás Ferenc, Zsivótzky Gyula, Polyák Imre, Albert Flórián, Gyarmati Dezső és Grosics Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!