Közélet

2014.11.11. 11:15

Rollereket kaptak az ovisok

A komáromi önkormányzat valamint a Monostori Erőd Nonprofit Kft. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati forrásából valósította meg az i autómentes nap és az Európai mobilitási hét programját. A pályázat fennmaradt összegéből rollereket vásároltak, amiket a napokban adtak át az óvodavezetőknek. Két-két roller jutott minden intézménybe.

kemma.hu

– Városunk óvodáiban kiemelt környezeti nevelés folyik, az intézmények aktívan részt vesznek az önkormányzat által szervezett természetvédelmi eseményeken. Több óvoda bír a zöld óvoda címmel. Mindennek azért van nagy jelentősége, mert ezek a gyerekek felnőve szintén ezt a környezettudatos szemléletet viszik tovább. Az óvodavezetők javasolták, hogy rollereket vásároljunk, hiszen a legtöbb gyerek rendelkezik kerékpárral, ez pedig egy olyan eszköz, amit az óvodában jól ki tudnak használni – mondta el az átadó kapcsán Juhász Márton környezetvédelmi referens.
Az egyik ilyen zöld óvoda, a Tóparti, ahol szintén kiemelt környezeti nevelés folyik.

– Az autómentes nap az első olyan program, amin az óvodánk valamennyi gyereke részt vesz, de bevonjuk a szülőket és a dolgozókat is. Még mindig az a jellemző, hogy autóval hozzák-viszik a kicsiket, így ilyenkor igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy vannak más közlekedési alternatívák is, például lehet kerékpározni és sétálni, de a tömegközlekedés is jó megoldás lehetet – tudtuk meg Nagy Márta óvodavezetőtől.

A Tóparti Óvodában már vannak futóbiciklik és KRESZ-táblák, melyek segítségével a gyerekek elsajátíthatják a közlekedés alapismereteit. A rollereknek természetesen azok örültek a legjobban, akiknek az ajándékot szánták.
A gyerekek nem csak az óvoda udvarán, de rossz idő esetén a tornaszobában is használhatják az eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!