Közélet

2014.09.23. 12:08

Tiszta sci-fi: pneumobilt vetettek be a tatai autómentes napon

1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják az európai autómentes napot. A rendezvénysorozathoz Tata is csatlakozott, és már évek óta színes programokkal várja a gyerekeket reggeltől délutánig a Május 1. úton, aminek egy hosszabb szakaszát tegnap lezárták.

kemma.hu

Az autómentes nap célja, hogy felhívják a lakók és a városvezetés figyelmét a környezettudatosságra, illetve a balesetekre. Az utóbbi években megnövekedett autóforgalom miatt sokkal nagyobb a környezeti károsodás, a gyalogosok és kerékpárosok pedig nagyobb veszélynek vannak kitéve. A szervezők az útlezárással és a programokkal szeretnék elérni, hogy minél többen válasszák az autó helyett a biciklit vagy a sétát.

Tegnap délelőtt a zord idő ellenére sok iskolás és óvodás csoport látogatta meg a rendezvényt. A gyerekek kipróbálhatták a trambulint, ugrálóvárat és számos egyéb közlekedési eszközt. A nagyobbak biciklivel, a kisebbek lábhajtású motorral versenyezhettek.

A rendezvényre meghívást kaptak a győri egyetem műszaki karának hallgatói, akik egy igazán különleges járművet mutattak be a helyieknek. A fiatalok által készített pneumobilokat sűrített levegő hajtja, és egyáltalán nem káros a környezetre. Az egyik extrém járgány ráadásul két éve elnyerte az év pneumobilja címet is.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!