Közélet

2014.09.14. 16:00

Szeptember 20-ig jelentkezhetünk ingyenes HPV-oltásra

Az iskolakezdés miatt idén szeptember 20-ig meghosszabbították az ingyenes, méhnyakrák elleni védőoltásra való jelentkezést Tatabányán – tudtuk meg Bereznai Csabától.

kemma.hu

Az alpolgármester elmondta: jövőre már az állam teljes mértékben finanszírozza a HPV-védőoltásokat, mivel az bekerült az országos, állami oltások közé.

– Városunkban öt évvel ezelőtt kezdtük el ezt a programot, azóta közel kilencszáz kislánynak tudtunk segíteni ezzel az oltással, amely teljesen ingyenes volt a költségeket teljes egészében az önkormányzat viselte – hangsúlyozta Bereznai Csaba, aki kiemelte: nagyon fontos ügyről van szó, hiszen évente félezer édesanyát, hölgyet veszítünk el országos szinten méhnyakrák miatt, amely betegség szűréssel, védőoltással kezelhető, megelőzhető. Az alpolgármester hozzátette: 

– Az idén is várjuk a szülők jelentkezését, egy nyilatkozatot kell mindösszesen kitölteniük, hogy szeretnének ebben a programban részt venni a kislányukkal. A forrás megvan hozzá, a szakemberek be tudják adni az oltásokat. Mint minden évben, a városi iskolák is segítenek eljuttatni a szülőhöz a tájékoztatót.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!