Közélet

2014.08.22. 07:06

Érdekes újítás: jelezni fogja a Facebook a kamuhíreket

Érdekes, hasznos újítást tesztel a Facebook, megpróbálják egyértelművé tenni, hogy melyik hír származik komolytalan/szatirikus oldalakról - írja a hvg.hu.

hvg.hu/kemma.hu

Gyakran fordul elő, hogy viccnek szánt, szatirikus jelleggel írt cikkek komoly tényként kezdenek terjedni a Facebookon. A legnagyobb ilyen amerikai oldal az Onion, de külföldön és itthon is vannak olyan oldalak, amelyek tartalmát nem szabad komolyan venni.

A hvg.hu BBC nyomán írt beszámolója szerint a Facebook már teszteli azt a funkciót, ami automatikusan megjelölné ezeket a tartalmakat. A jelenlegi teszt során a már említett Onionról megosztott híreket jelölik meg a [Satire] (szatíra) kifejezéssel.

A szatirikus oldalak sajátja, hogy nem egy az egyben viccként közlik cikkeiket, hanem gyakran a komoly média eszközeivel, azok elé tükröt állítva. Így a felhasználók közül a figyelmetlenebbek gyakran beugranak a hírnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!